Metalci i
plastičari
Drvne struke, tiskari i
prerada papira
Frizeri, kozmetičari i
pedikeri
Krojači, tradicijski
obrti i suveniri
Autostruke
Elektroničari i
elektrotehničari
Intelektualne usluge i
uslužne djelatnosti
Ugostitelji
Trgovci, pekari
i mesari
Prijevoznici
Građevinari

gastroHome  |  Uprava   |   Obrtništvo   |   Novosti   |   Promidžba   |   Sajmovi 

Kontakt   
 
 
24.09.2013. 10:58
ROTO Kruna d.o.o. dobila certifikat izvrsnosti - AAA

ROTO Kruna d.o.o.

Ul. kralja Tomislava 44, Gradići

10410 Velika Gorica

dobila certifikat AAA


AAA certifikat dobivaju jedino tvrtke s natprosječnim pokazateljima uspješnosti

Deset hrvatskih tvrtki i jedan obrt iz Zagreba, iz različitih poslovnih područja, dobilo je jučer potvrdu bonitetne izvrsnosti od najvećeg europskog ponuđača poslovnih i bonitetnih informacija Bisnode, čije je sjedište u Švedskoj.Bisnode u Hrvatskoj poslovne informacije prikuplja i prodaje putem specijaliziranih internetskih servisa Poslovna.hr, Boniteti.com i WLW, a kompanije bonitetnu izvrsnost certificiraju svake godine. Certifikate Bisnode dodjeljuje prvi put, a poslovnu analizu najboljih kompanija radi već treću godinu zaredom.

- Certificiranje kompanija, odnosno bonitetna izvrsnost praksa je skandinavskih zemalja koja nositeljima certifikata osigurava ugled i prednost u odabiru u odnosu na ostala poduzeća iz segmenta njihova poslovanja - kaže Benjamin Cerovac, direktor Bisnodea Hrvatska, pojašnjavajući da bonitetna ocjena izvrsnosti predstavlja natprosječnu bonitetnu vrijednost tvrtke koja je temeljena na službenim financijskim izvještajima za posljednju poslovnu godinu i predviđa sigurnost rada u sljedećoj godini.

Brojni kriteriji
Da bi dobile AAA cetrifikat, tvrtke su poslovanjem u prošloj godini morale zadovoljiti 12 kriterija , među kojima se ocjenjivao rast prihoda, ostvarivanje dobiti, prosječne neto plaće, indeks kvalitete prodaje, izvozna sposobnost, stupanj zaduženosti, dani plaćanja te dani naplate potraživanja. Tvrtke s bonitetnom ocjenom AAA ostvaruju natprosječne pokazatelje uspješnosti i ulaze u iznimno mali postotak tvrtki. Poslovna analiza Bisnodea pokazala je da samo 0,43 posto tvrtki registriranih u Hrvatskoj zadovoljava kriterije za takav certifikat.

- Certificirane hrvatske tvrtke bit će nakon pristupanja tržištu EU bolje prepoznate kao kvalitetna i uspješna poduzeća, čime se znatno skraćuju svi eventualni postupci provjera te se uvelike olakšava i ubrzava mogućnost sklapanja poslovnih aranžmana sa stranim partnerima - rekao je švedski veleposlanik u Hrvatskoj Fredrik Vahlquist, ističući da je certifikat pokazatelj sigurnosti poslovanja s pojedinom tvrtkom.

<< NatragROTO Kruna d.o.o. dobila certifikat izvrsnosti - AAA 
© Udruženje obrtnika Velika Gorica. Sva prava pridržana.
design & održavanje: studio Vemax, Zagreb 2002.