Ispitni rok za obavljanje djelatnosti javnog cestovnog prijevoza  “Upravitelj prijevoza“ održati će se u subotu 12. listopada 2019. u Zagrebu. Ovisno o intenzitetu prijave, postoji mogućnost održavanja ispitnog roka i u nedjelju, 13. listopada 2019.

 

Prijava za ispit mora biti poslana najkasnije 15 dana prije određenog ispitnog roka, tj. do 27. rujna 2019.

Za prijavu ispita potrebno je dostaviti ispunjenu prijavnicu i potvrdu o uplati. Prijavnica i podaci za uplatu mogu se preuzeti s web stranice HOK-a, http://www.hok.hr/cehovi/ispit_za_prijevoznike.

 

Za pripremu kandidata za polaganje ispita o stručnoj osposobljenost koriste se:

  • Katalog pitanja izdanje srpanj 2019.
  • Katalog pitanja i odgovora izdanje srpanj 2019.

 

Katalog pitanja može se preuzeti sa web stranice HOK-a (https://www.hok.hr/cehovi/ispit_za_prijevoznike).

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će nadzore fiskalizacije u razdoblju od 12. – 18.9.2019. godine na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:

- G 47 – Trgovina na malo, osim trgovine motornim vozilima i motociklima,

- I 56 – Djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i pića i

- N 77.11 – Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.


U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će nadzore fiskalizacije od 11. – 17.7.2019. godine na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:

- G 47.8 – Trgovina na malo na štandovima i tržnicama,

- I 56.2 – Djelatnosti keteringa i ostale djelatnosti pripreme i usluživanja pića,
- N 77.11 – Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.


U razdoblju od 12.-17.7.2019. godine održava se ULTRA EUROPE 2019. – najveći svjetski festival elektronske glazbe u Splitu, na lokaciji Park Mladeži te otocima Braču, Hvaru i Visu. Nadzorne aktivnosti na navedenim manifestacijama provodit će ovlašteni službenici Porezne uprave, Područnog ureda Split i drugih područnih ureda kao i ovlašteni službenici Carinske uprave.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta nastavlja s informiranjem poduzetnika i građana kroz Dane otvorenih vrata EU tržišta za poduzetnike.

Dani otvorenih vrata započinju 09. rujna 2019. godine u vremenu od 10 do 14 sati. Aktivnosti se planiraju redovito održavati svakog 9. dana u mjesecu (ili prvog radnog dana u narednom tjednu) u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78, u vremenu od 10 do 14 sati.

Službenici Ministarstva bit će poduzetnicima na raspolaganju za razgovor i informiranje o: konkretnim preprekama na koje poduzetnici i izvoznici nailaze prilikom prekograničnog poslovanja na europskom tržištu i već uklonjenim preprekama. Tijekom susreta poduzetnici će navedene informacije moći dostaviti putem ankete.

Svoj dolazak poduzetnici mogu prijaviti do petka 6.rujna 2019. godine do 12:00 na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. uz dostavu imena sudionika i naziva poslovnih subjekata.

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će nadzore fiskalizacije od 4. – 10.7.2019. godine na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:

- G 47.71 – Trgovina na malo odjećom u specijaliziranim prodavaonicama,

- H 49.39 – Ostali kopneni prijevoz putnika, d.n.,
- I 55.20 – Odmarališta i slični objekti za kraći odmor.

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će nadzore fiskalizacije u razdoblju od 5. – 11.9.2019. godine na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:

- H 49.39 – Ostali kopneni prijevoz putnika, d.n.,

- I 56.30 – Djelatnosti pripreme i usluživanja pića i

- S 96.02 – Frizerski saloni i saloni za uljepšavanje.

Stranica 1 od 5

Iznajmljujemo 2 poslovna prostora u zgradi Doma obrtnika, Kurilovečka 5, Velika Gorica
Iznajmljivanje poslovnog prostora
-Prizemlje 150 m2 + 50 m2 -Prvi kat 30 m2 ....................... Informacije na: 01/6222 110

Please publish modules in offcanvas position.