U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će nadzore fiskalizacije u razdoblju od 1. – 6.11.2019. godine.

Nadzorima fiskalizacije bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost:

- G 47.8 – Trgovina na malo na štandovima i tržnicama,

- H 49.32 – Taksi služba i

- I 56.30 – Djelatnosti pripreme i usluživanja pića.

 Drugi krug radionica Kluba za zapošljavanje OKZ i Zgb. županije RADO započeo je 22.10.2019. u prostorima Udruženja Velike Gorice. Voditelj radionice Krunoslav Knežević prezentirao je polaznicima vještine potrebne pri pronalasku posla. Pisanje životopisa, razgovor za posao i kako ispunit zahtjev za bespovratna sredstva za samozapošljavanje su samo neke od teme koje su pokrivene ovom radionicom.

 Dokaz uspješnosti i potrebe za održavanjem radionice je povećan broj zainteresiranih polaznika. Ovaj put radionici je pristupilo 17 polaznika ciljane skupine do 30 godina i preko 50 godina starosti. Osobama koje su  bile zainteresirane za bespovratna sredstva za samozapošljavanje pružene su zasebne konzultacije kako bi se voditelji prilagodili njihovim potrebama.

 Radionice se sastoje od 8 ciklusa predavanja koje se bave zasebnim temama i općenito su korisne pri pomaganju ljudi da se snađu na današnjem tržištu rada. Nadalje, postoji mogućnost osnivanja grupe za osposobljavanje za voditelja EU projekata u Velikoj Gorici, koja bi se mogla sastati u prostorima Udruženja obrtnika Velika Gorica.

Udruženje obrtnika Velika Gorica u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo organiziralo je 23. listopada 2019. predavanje o  obvezama polaganja higijenskog minimuma za frizere i kozmetičare. Članovi Ceha frizera, kozmetičara i pedikera na predavanju  su informirani o obvezama koje ih očekuju stupanjem na snagu zakonske obveze polaganja tečaja higijenskog minimuma.

Predavanje je održao predstavnik Zavoda, Robert Kecerin,  koji je izložio odredbe novog Pravilnika, te odgovarao na upite prisutnih članova Ceha. Sam tečaj će se organizirati u prostorijama Udruženja, gdje se predaju i prijave za tečaj, a provoditi će ga Zavod za javno zdravstvo kada se skupi dovoljan broj polaznika. Nakon odslušanog tečaja , članovi će moći pristupiti polaganju ispita. Važno je napomenuti da obrtnici koji su završili diplomski studij medicine, farmacije, medicinske biokemije ili sanitarnog inženjerstva ne moraju polagati ovaj ispit.

 

 

Prema stavu MINPO-a,  poslovođa u jednom obrtu ne može otvoriti vlastiti obrt, kao niti radnik zaposlen kod obrtnika.  Uvedena je SIGNALIZACIJA po OIB-u građana koja odmah javlja ako je netko htio registrirati obrt, a već je poslovođa kod obrtnika ili radnik.

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 17. – 23.10.2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:

- H 49.39 – Ostali kopneni prijevoz putnika, d.n.,

- I 56.30 – Djelatnosti pripreme i usluživanja pića i

- S 96.0 – Ostale osobne uslužne djelatnosti.

Porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini obvezni su promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način.

Ministarstvo financija - Porezna uprava 1. srpnja 2019. godine pokrenula je novu kampanju i nagradnu igru „Bez računa se ne računa“ te vas poziva da se i ovaj put aktivno uključite u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu. U tijeku je drugo kolo nagradne igre koje traje do 15. studenog 2019. godine.

Građani, tražite račun za svaki kupljeni proizvod i obavljenu vam uslugu. Provjerite ispravnost računa na sljedećoj poveznici: www.provjeri-racun.hr/ i prijavite nepravilnosti Poreznoj upravi. Jer, novac namijenjen državnom proračunu je i vaš novac!

Stranica 1 od 7

Iznajmljujemo 2 poslovna prostora u zgradi Doma obrtnika, Kurilovečka 5, Velika Gorica
Iznajmljivanje poslovnog prostora
-Prizemlje 150 m2 + 50 m2 -Prvi kat 30 m2 ....................... Informacije na: 01/6222 110

Please publish modules in offcanvas position.