Od danas, 31.3.2020., svi gospodarski subjekti u Republici Hrvatskoj čije je poslovanje ugroženo uslijed COVID-19 pandemije mogu inicijalno aplicirati na mjeru Vlade Republike Hrvatske u cilju očuvanja razine gospodarske aktivnosti i likvidnosti. U tu svrhu FINA je uspostavila jedinstveni online portal MJERE putem kojeg se zaprimaju prijave. 

Spomenute mjere dostupne podnositeljima prijave putem MJERE portala odnose se na:
- kredite za likvidnost i radni kapital,
- odgodu plaćanja te
- reprograme kredita,

Više informacija dostupno je na sljedećoj poveznici: https://www.fina.hr/poziv-za-podnosenje-inicijalnih-zahtjeva-na-fina-portal-mjere

AKCIJA PRIKUPLJANJA POMOĆI ZA STRADALE, U POTRESU

 

Obrtnička komora Zagreb pokrenula je akciju prikupljanja pomoći stradalima u potresu u Zagrebu. Prikuplja se konzervirana i nekvarljiva hrana (brašno, šećer, sol, trajno mlijeko,ulje,konzervirano povrće,konzervirane ribe,mesni doručak i slično), higijenske potrepštine i obuća.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti dati donaciju da se jave Udruženju obrtnika VG, na telefone 098683392 i 0915332038.

S danom 27.3.2020., zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) je napravio nadogradnju informatičkog sustava eZdravstveno funkcionalnostima s kojima će se poslodavcima omogućiti uvid u podatke o bolovanjima zaposlenika – digitalizirano izvješće o privremenoj nesposobnosti za rad te digitalizirana potvrda o privremenoj nesposobnosti za rad.

 

Ovom e uslugom poslodavcima je omogućen uvid u podatke o utvrđenoj privremenoj nesposobnosti za rad kao i uvid u podatke potrebne za obračun i isplatu naknade plaće za vrijeme privremene nesposobnosti za rad bez obzira na uzrok privremene nesposobnosti za rad koju radnik ostvaruje u skladu s člancima 38., 40. i 41. Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju. Uz navedene podatke bit će omogućen i uvid u podatke vezane uz prava na rodiljne i roditeljske potpore za zaposlene i samozaposlene korisnike u skladu sa Zakonom o rodiljnim i roditeljskim potporama.

 

Pristup je omogućen poslodavcima koji imaju pristup na POSLOVNI portal eZdravstveno, a svi ostali poslodavci koji to nemaju mogu pristup zatražiti.

 

Osiguranici će, kao i do sada, u Osobni Korisnički Pretinac u eGrađanima dobivati informaciju o otvorenom bolovanju.

 

Napominjemo da je i nadalje za propisivanje i zatvaranje bolovanja obvezno slanje poruke u CEZIH.

 

Stoga molimo da liječnici u ordinacijama papirnatu doznaku po potrebi odštampaju ili samo pospreme u svom sustavu kako bi ju mogli odštampati kada i ako se za to pokaže potreba.

Stranica 1 od 18

Please publish modules in offcanvas position.